Perfekcyjne wypieki uzyskamy dzięki DCT (Dynamic Cooking Technology) czyli opatentowanej przez Franke technologii, która skraca czas pieczenia, eliminuje ryzyko przypalenia potrawy i gwarantuje równomierne pieczenie przy jednoczesnym obniżeniu zużycia energii eklektycznej.
Dbającym o linię Franke proponuje program Wellness, czyli gotowe przepisy na zdrowe i dietetyczne potrawy. Pieczenie trwa dłużej i odbywa się w niższych temperaturach, dzięki czemu potrzeba mniej tłuszczu i soli. Wegetarianie docenią zaś piekarniki parowe marki Franke. Urządzenia zapewnią perfekcyjne przygotowanie nawet bardzo delikatnych warzyw czy ryb, przy zachowaniu wszystkich wartości odżywczych.
Czyszczenie usprawni specjalna emalia Quick Clean, zastosowana we wszystkich piekarnikach marki Franke. Dzięki gładkiej powierzchni brud trudniej przywiera do wewnętrznych ścianek komory i jest łatwiejszy do usunięcia. Natomiast wybrane modele posiadają przydatną funkcję pyrolizy. Odpowiada ona za rozgrzanie urządzenia do 450°C, przez co resztki jedzenia zamieniane są w popiół, który można łatwo usunąć.
Nowe piekarniki Franke sprawdzą się idealnie do przygotowywania pysznych, aromatycznych dań, którymi będziemy delektować się w zimowe dni. Posiadają nawet kilkadziesiąt trybów pieczenia i predefiniowanych przepisów oraz kilkanaście programów automatycznych i funkcji. Niezależnie czy chcemy potrawę tradycyjnie pieczoną, grillowaną czy ugotowaną na parze, odpowiedni piekarnik Franke spełni wszystkie życzenia.
źródło i zdjęcia: Franke