Przemyślane rozmieszczenie szafek, szuflad i zastosowanie nowoczesnych systemów przechowywania marki PEKA, takich jak cargo Dispensa, Tandem czy system narożny Le Mans, pozwala na efektywne wykorzystanie każdego centymetra kuchennej przestrzeni. Szuflada jest jednym z najciekawszych obszarów do zagospodarowania w kuchni.
Nieuprządkowana, szybko staje się miejscem chaosu. Aby temu zapobiec, warto wyposażyć szuflady w wewnętrzne podziały i organizery. Pomagają one utrzymać porządek i umożliwiają łatwe odnajdywanie przechowywanych przedmiotów.
W dobrze zorganizowanej szufladzie można umieścić blok na noże, uchwyt na folię aluminiową, specjalistyczne sztućce do gotowania, a także słoiczki z przyprawami. W szufladach często są przechowywane plastikowe pojemniki i bidony. Tutaj polecam fantastyczne rozwiązanie, które świetnie się sprawdza – to organizer Space Flexx.
autor: Anita Łopatka, Marketing Manager PEKA
zdjęcie: Peka