Sukces wydanej latem książki "SuperKids gotują. Przepisy testowane przez dzieci" sprawił, że przepisami zechcieli podzielić się rodzice i dziadkowie młodych kucharzy. Choć na co dzień dekarze układają dachy i zarządzają firmami budowlanymi, jako uczestnicy programu SUPERDEKARZ mają sporo poczucia humoru i angażują się w akcje, które odrywają ich od codziennych spraw.
Tym razem założyli wraz ze swoimi partnerkami fartuchy kuchenne, upominki na Dzień Dekarza, i przesłali przepisy na dania, które lubią jeść lub które są ich kulinarną specjalnością. Na pamiątkę otrzymali pamiątkowy egzemplarz albumowego wydania książki.
- Przepisy pochodzą z różnych regionów Polski oraz z krajów, które kulinarnie urzekły dekarzy i ich rodziny - mówi Małgorzata Lasota, Koordynator programu SUPERDEKARZ.
- Praca w trudnych warunkach atmosferycznych i na wysokości wymaga sporej dawki zdrowia, które zaczyna się na talerzach dekarzy. Wiemy, że wspólne gotowanie i zdjęcia przyniosły autorom przepisów wiele satysfakcji. Mamy nadzieję, że z bezpłatnego wydania książki w internecie skorzystają Ci, którzy w długie jesienno-zimowe wieczory poszukują inspiracji na nowe dania w swoim codziennym lub odświętnym menu, do czego serdecznie zachęcamy!
Inspiracją do stworzenia zbioru "Przepisów testowanych przez Superdekarzy" jest hasło XII edycji programu SUPERDEKARZ, zrzeszającego niemal 1000 najlepszych dekarzy w Polsce - Koneserzy Dobrego Smaku. Ten największy w kraju program dla wykonawców dachów od 13 lat proponuje szereg działań dla dekarzy - w tym szkolenia, rywalizację zawodową czy wsparcie techniczne, ale również wiele aktywności dla partnerek, dzieci i wnuków uczestników programu.
źródło i zdjęcie: Monier Braas