Bądź do pary ze zdrowiem! Dlaczego warto wybrać piekarnik parowy Electrolux?

Bądź do pary ze zdrowiem! Dlaczego warto wybrać piekarnik parowy Electrolux?

Piekarniki parowe to doskonałe rozwiązanie dla osób, które cenią sobie zdrowie. W tym artykule omówimy, dlaczego warto zdecydować się na taki sprzęt, oraz jakie korzyści przynosi przygotowywanie dań z użyciem pary.

Więcej witamin i minerałów

W dzisiejszych czasach coraz więcej osób zwraca uwagę na zdrowie i odpowiedni sposób odżywiania. Właściwe żywienie i dbałość o wysoką jakość spożywanych potraw przekłada się na nasze samopoczucie, poziom energii i zdolność do skutecznego funkcjonowania. Odpowiednio zbilansowana dieta to podstawa, a piekarnik parowy Electrolux to sprzęt, który pozwala na zdrowe, szybkie i smaczne gotowanie.

Jego najważniejsze funkcje, to:

  • STEAMIFY - wyręczy cię w sterowaniu ustawieniami piekarnika parowego. Wystarczy tylko określić temperaturę, w jakiej chcemy piec, a sprzęt automatycznie dobierze potrzebną ilość pary oraz dostosuje pozostałe parametry pracy, aby pieczeń wyszła idealna.
  • TERMOSONDA - monitoruje temperaturę potrawy, więc nie musimy się przejmować, że będzie niedopieczona czy przypalona. Gdy danie będzie gotowe, termosonda da nam znać - zasygnalizuje zakończenie pieczenia i wyłączy piekarnik.
  • FUNKCJA SZYBKIEGO NAGRZEWANIA - pozwala aż o 40% skrócić czas przygotowania piekarnika do pracy w wymaganej temperaturze. Bardzo przydatna funkcja, gdy się spieszymy.
  • REGENERACJA PARĄ - makaron, ryż i ziemniaki mają tendencję do wysychania podczas przechowywania w lodówce, a para pozwala przywrócić im wilgotność. Dzięki temu smakują tak samo dobrze, jak dzień wcześniej. Para to również doskonały sposób na odgrzanie warzyw przygotowany na parze - wystarczy umieścić je na blasze i poddać działaniu pary bezpośrednio przed podaniem.

Jedno urządzenie, wiele korzyści

Z pewnością zastanawiasz się, co wyróżnia piekarniki parowe Electrolux na tle innych dostępnych na rynku modeli. Odpowiedź jest prosta: jakość, funkcjonalność i łatwość użytkowania! To właśnie dzięki nim, Electrolux jest marką nr 1 w kategorii piekarników parowych*.

Zacznijmy od jakości wykonania. Electrolux to firma, która od lat cieszy się uznaniem na całym świecie, a jej produkty słyną z niezawodności i wytrzymałości. W przypadku piekarników parowych nie jest inaczej.

Drugą zaletą jest funkcjonalność. Piekarniki parowe Electrolux oferują szeroki zakres funkcji, które ułatwiają przygotowanie potraw na wiele sposobów. Są to między innymi: funkcja pieczenia, grillowania, gotowania, rozmrażania czy regeneracja parą.

Kolejną zaletą jest łatwość użytkowania. Piekarniki parowe Electrolux zostały zaprojektowane tak, aby jak najbardziej ułatwić Ci pracę. Są wyposażone w intuicyjny panel sterowania, który pozwala na łatwe ustawianie wymaganych parametrów, np. temperatury czy czasu pieczenia. Dodatkowo urządzeniem możesz sterować za pomocą aplikacji.

W trosce o zdrowie warto zdecydować się na przygotowywanie potraw z użyciem pary. Dzięki temu zachowamy wartości odżywcze składników, które pozytywnie wpłyną na nasze życie. Dzięki klasie energetycznej A++ to również doskonały sposób na płacenie mniejszych rachunków za prąd, co jest szczególnie istotne dziś, kiedy ceny tak drastycznie wzrosły.

* Na podstawie danych międzynarodowej firmy badawczej, za okres I-XII 2022.

Porada Electrolux
fot. otwierająca: Electrolux

Komentarze

Czytaj tak, jak lubisz
W wersji cyfrowej lub papierowej
Moduł czytaj tak jak lubisz