Bez płomienia, ale z pasją… gotowanie na ceramicznych płytach gazowych DynaCook

Technologia „gaz pod szkłem” to doskonała alternatywa dla klasycznych kuchenek gazowych. Ekologiczna i niezwykle oszczędna. Kiedy połączymy ją z nowoczesnym designem, otrzymamy idealne rozwiązanie nawet dla najbardziej wymagających. Gazowe płyty ceramiczne DynaCook łączą wszystkie te zalety - pod perfekcyjnie gładką powierzchnią skrywają optymalne rozwiązania grzewcze.

Bez płomienia, ale z pasją… gotowanie na ceramicznych płytach gazowych DynaCook
DYNAXO Gazowe płyty ceramiczne DynaCook seria X - klasa PREMIUM
Dane kontaktowe:
67 25 44 500, 664 764 000, 606 649 549
Popowo 2A 64-510 Wronki

PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie

Po prostu gotuj - na gazie pod szkłem

Bez względu na to, czy w kuchni bywasz tylko gościem czy jesteś profesjonalistą, efekt przygotowania potraw powinien być tak samo oszałamiająco smaczny. Egzotyczne przyprawy? Na pewno dodadzą ostrości i wyrafinowania, ale w gotowaniu potrzebne jest coś jeszcze. Korzystając z rozwiązań oferowanych przez płyty DynaCook, między Tobą a garnkami naprawdę zaiskrzy. I to bez otwartego ognia w kuchni.

Głęboka czerń ceramicznej powierzchni, z delikatnie wyznaczonymi polami grzejnymi, równie dobrze może sąsiadować z pełnymi blasku dodatkami glamour, jak również odnajdzie się obok naturalnych materiałów charakteryzujących styl skandynawski. Jednak gazowe płyty ceramiczne cechuje nie tylko dyskretna elegancja, ale również wygoda… nie wymagają one użycia specjalistycznych naczyń, a ich czyszczenie jest wyjątkowo łatwe.

Od dwóch palników aż po pięć - od aneksu aż po kuchenną wyspę

Firma Dynaxo oferuje rozwiązania dopasowane dla każdej przestrzeni - od niedużych aneksów - gdzie idealnie sprawdzi się płyta dwupalnikowa DynaCook X2, aż po pięciopolową płytę DynaCook X5, której duża powierzchnia grzewcza idealnie uzupełnia obszerne zabudowy i wyspy kuchenne.

Dwupalnikowa płyta gazowa DynaCook X2. fot. DYNAXO
Dwupalnikowa płyta gazowa DynaCook X2. fot. DYNAXO

Jeśli jednak szukasz bardziej klasycznych rozwiązań, modele trzy- i czteropalnikowe będą optymalnym wyborem.

Płyta DynaCook X3

Pierwszy z nich - płyta DynaCook X3, wyposażona została w trzy pola grzejne. Jej standardowe wymiary (60 cm szerokości), przy jednoczesnym ergonomicznym ułożeniu palników sprawiają, że jest wygodniejsza w użytkowaniu.

Gazowa płyta ceramiczna z trzema polami DynaCook X3. fot. DYNAXO
Gazowa płyta ceramiczna z trzema polami DynaCook X3. fot. DYNAXO

Dlaczego? Bo to rozwiązanie sprawia, że możesz używać na niej większych garnków niż na podobnej wielkości płytach z czterema palnikami. Nie tylko jednak ułożenie pól grzejnych sprawia, że X3 będzie idealna dla osób ceniących wygodę i łatwość w przyrządzaniu posiłków. Sensorowe sterowanie pozwala na precyzyjne i indywidualne ustawianie temperatury każdego pola.

Płyta DynaCook X4

Jeszcze więcej możliwości oferuje płyta DynaCook X4. Jest większa od standardowych kuchenek, a optymalne ułożenie czterech stref grzejnych pozwala wykorzystać przestrzeń gotowania do maksimum. Każde z nich może obsługiwać zróżnicowaną pod względem wymiarów liczbę naczyń, nawet tych największych, zapewniając tym samym lepszy komfort gotowania.

Czteropalnikowa płyta gazowa DynaCook X4. fot. DYNAXO
Czteropalnikowa płyta gazowa DynaCook X4. fot. DYNAXO

Płytę DynaCook X4 wyposażono również w strefę podgrzewania, która odzyskuje ciepło z pozostałych palników, pozwalając na utrzymanie temperatury już ugotowanych dań, bez dodatkowego zużycia prądu czy gazu. Oszczędność to jednak nie wszystko.Łatwa regulacja mocy gotowania, kontrola rodzicielska oraz czytelna sygnalizacja dźwiękowa i świetlna trybu pracy płyty sprawiają, że płyta jest wyjątkowa przyjazna w codziennym używaniu.

Gazowa płyta ceramiczna w technologii „gaz pod szkłem”

Osiągnięcie unikalnych cech DynaCook było możliwe dzięki skonstruowaniu gazowej płyty ceramicznej w technologii „gaz pod szkłem”. Podstawowy jej element to palniki umieszczone pod wysokiej jakości szkłem ceramicznym.

Poprzez spalanie gazu w wysokiej temperaturze wytwarzają ciepło, które przenikając przez szybę, przekazywane jest bezpośrednio do naczynia - nie ucieka na boki, a to sprawia, że gotowanie jest szybsze i bardziej oszczędne.

Bez względu więc na to, która z płyt DynaCook stanie się dla Ciebie optymalnym wyborem, będzie to rozwiązanie, które dzięki innowacyjnej koncepcji odmieni jakość gotowania, wykorzystując do tego gaz oraz śladową ilość prądu.

źródło i zdjęcia: DYNAXO, marka DynaCook