Tegoroczna odsłona regionalnych spotkań z najlepszymi szefami kuchni odbędzie się w czterech miastach w Polsce – w Warszawie (6 czerwca), Poznaniu (13 czerwca), Krakowie (5 września) i Trójmieście (12 września). Na każdym z nich obecni będą szefowie kuchni, którzy w danym regionie wyróżniają się kunsztem i innowacyjnym spojrzeniem na sztukę kulinarną. Każdemu ze spotkań towarzyszyć będą nagrody wręczane w poszczególnych kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra, Szef Roku.
- "Organizowane przez światowej klasy przewodnik kulinarny spotkania z szefami kuchni, to wielkie święto dla wszystkich miłośników sztuki kulinarnej. Cieszymy się, że dzięki najnowszej linii AGD do zabudowy Siemens iQ700 mistrzowie kuchni już po raz drugi zaprezentują prawdziwe dzieła sztuki na talerzu" – komentuje Anna Drozdowska, Head of Brand Communication MDA w firmie BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego.
Kulinarną podróż po polskich miastach zwieńczy wyjątkowa gala w listopadzie, podczas której odbędzie się premiera trzeciej edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska oraz wręczone zostaną ogólnopolskie nagrody w kategoriach analogicznych do spotkań regionalnych.
źródło i zdjęcia: BSH Sprzęt Gospodarstwa Domowego Sp. z o.o.