Pierwsze warsztaty Akademii Smaku Bosch za nami

Konsumenci, którzy wzięli udział w konkursie i nadesłali swój najlepszy przepis na chleb spotkali się w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szefów kuchni: Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha i aktorki Katarzyny Glinki odkrywali nowe smaki i tajniki wypiekania pieczywa.

Pierwsze warsztaty Akademii Smaku Bosch za nami
Robert Bosch Sp. z o.o.|AGD Varioperfect - perfekcja w Twoim rytmie
Dane kontaktowe:
22 572 76 00
Al. Jerozolimskie 183 02-222 Warszawa

PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie

Goście sprawdzali proste sposoby na przygotowanie domowego chleba Podróż do smaków dzieciństwa

Na pierwszych warsztatach nowej edycji Akademii Smaku marka Bosch zabrała wyłonionych w konkursie uczestników w sentymentalną podróż do ich dzieciństwa. Goście sprawdzali proste sposoby na przygotowanie domowego chleba, w sposób naturalny i szybki. Składniki poszły w ruch a zapach pieczywa wypełnił całe Centrum Domowych Inspiracji. Chleb tradycyjny, śniadaniowy z Australii, czy wreszcie chleb kakaowy to tylko kilka przykładów tego, co przygotowali uczestnicy warsztatów pod czujnym okiem cenionego szefa kuchni Tomasza Jakubiaka oraz blogera kulinarnego Tomasza Lacha. Kucharzy i uczestników warsztatów wspierała obecnością Katarzyna Glinka, występująca w mini serialu "Akademia Smaku" emitowanym na TVP2.

- "Po dzisiejszym dniu mogę powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem, że przyjechali ludzie, którzy naprawdę bardzo dużo wiedzą o gotowaniu, że w Polsce w tej chwili jest niezwykła moda na gotowanie." – takimi słowami aktorka Katarzyna Glinka komentowała pierwsze warsztaty nowej edycji.

Tajniki wypieków prezentowane są w e-magazynie Akademii Smaku dostępnym na stronie www.akademiasmaku.pl, gdzie można również zobaczyć wideo relację ze spotkania.

Konsumenci, którzy wzięli udział w konkursie i nadesłali swój najlepszy przepis na chleb spotkali się w Centrum Domowych Inspiracji

Tematem kolejnego spotkania z cyklu Akademia Smaku Bosch będzie kasza. Zdrowa i łatwa w przygotowaniu. Przez wiele lat niedoceniana i zapomniana – dziś wracająca do łask i stanowiąca podstawę wielu wyszukanych dań.

źródło i zdjęcia: Bosch