Jak urządzić w kuchni strefę przygotowywania posiłków?

Przede wszystkim niezbędny jest odpowiedniej wielkości blat roboczy a obok zlewozmywak. Tuż obok w zasięgu ręki powinny znajdować się artykuły potrzebne do sporządzania posiłków czyli: deski do krojenia, noże, sztućce robocze, miski, pojemniki. Wszystkie te artykuły pomieści cargo, najlepiej mocowane do frontu szafki. Ten rodzaj mocowania spowoduje, że ruchem jednej ręki (przy założeniu, że druga jest zajęta przygotowywaniem posiłku) otworzymy szafkę, a jej zawartość wyjedzie na zewnątrz. W bardzo łatwy sposób możemy sięgnąć wtedy pożądaną rzecz.

Jak urządzić w kuchni strefę przygotowywania posiłków?
REJS Sp. z o.o. Ergonomiczne systemy umożliwiające optymalne wykorzystanie przestrzeni kuchennej
Dane kontaktowe:
54 280 56 51
Mławska 61 87-500 Rypin

PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie

Przy przygotowywaniu posiłków potrzebujemy przypraw. Jest dla nich dobrany odpowiedni rodzaj carga - wąskie 15cm nie zajmujące wiele powierzchni ale świetnie współpracujące z zabudowaną płytą grzewczą umiejscowiony symetrycznie po obu stronach płyty. Wąskie cargo może być zamocowane podobnie jak inne do frontu szafki, co powoduje wysuw koszy wraz z przyprawami na zewnątrz.

Na przyprawy można wykorzystać też system relingowy. Na podręczne artykuły wykorzystywane podczas przygotowywania posiłków można wykorzystać szuflady. Sposób ich aranżacji jest dowolny. Może być zamocowana jedna lub dwie czy trzy jedna nad drugą. Wszystkie mają wspólną cechę. Dzięki zamontowaniu prowadnic pełnego wysuwu z dociągiem wyjeżdżają maksymalnie poza korpus szafki.

źródło i zdjęcia: REJS Sp. z o.o.