Piekarnik parowy Hoover powstał z myślą o użytkownikach dbających o środowisko (ograniczenie zużycia energii) oraz właściwie zbilansowaną dietę.
Pieczenie na parze oznacza dodawanie pary w różnych momentach podczas standardowego cyklu. W tym piekarniku do dyspozycji są 3 tryby zarządzania parą, od ręcznego do całkowicie automatycznego.
Hoover HOXP0147BI zapewnia szybsze pieczenie i brak utraty witamin dzięki przewodzeniu pary, które pozwala uniknąć bezpośredniego kontaktu ze źródłem ciepła. Przyrządzane w ten sposób potrawy lepiej zachowują składniki odżywcze i są lekkostrawne.
Pieczenie z przyjemnością
Zaletą tego piekarnika jest elegancki design i funkcje ułatwiające pieczenie. W panelu sterowania można znaleźć wskazówki tekstowe w języku polskim dotyczące korzystania z urządzenia - prezentuje użytkownikowi poszczególne funkcje oraz przepisy. Wystarczy wybrać kategorię potraw, dostosować czas, a piekarnik automatycznie ustawi odpowiednią ilość pary i odpowiednią funkcję pieczenia.
Hoover HOXP0147BI jest wyposażony także w funkcję Wi-Fi oraz wbudowaną książkę kucharską. Urządzenie ma oświetlenie LED, funkcję Soft close, termosondę oraz prowadnice teleskopowe (co bardzo ułatwia wyjmowanie potraw, zwłaszcza tych cięższych).
Wnętrze piekarników Hoover pokryto łatwoczyszczącą emalią, a specjalny program samooczyszczania wykorzystuje parę wodną do zmiękczenia przypalonych zabrudzeń.
Piekarnik Hoover jest dostępny w Studiach Mebli Kuchennych w cenie 3699 zł.
źródło i zdjęcia: Candy Hoover