Dzięki właściwościom kamienia ciasto na nim upieczone jest zdecydowanie bardziej chrupiące. Mikroskopijne pory kamienia absorbują wilgoć z ciasta, a równomiernie dystrybuowana i utrzymywana wysoka temperatura piekarnika sprawia, że staje się ono lekkie oraz chrupiące.
Pieczenie na kamieniu PizzaStone uwalnia wszystkie naturalne smaki i aromaty, tak jak w tradycyjnym, ceglanym piecu, jednocześnie zapobiegając ryzyku przypalenia. Kamienia BPS2 można używać również do pieczenia bułek, chleba, biszkoptów, tortilli, rogalików, obwarzanków, mięsa lub ryb oraz wielu innych dań.
Do przyrządzania produktów mrożonych służy karbowana część kamienia, a do świeżych gładka. PizzaStone jest dostępny w ofercie osobno albo jako akcesorium standardowe lub opcjonalne w zależności od modelu piekarnika Baumatic.
Średnica: 40 cm
Sugerowana cena detaliczna brutto: 149 zł
Marka: Baumatic
Dystrybutor: AGD Market sp z o.o.
Więcej