Oprócz tego może on wspomagać centralne ogrzewanie poprzez konwekcję lub za pośrednictwem przylegającego do pieca wymiennika ciepła. Kocioł grzewczy jest skonstruowany w taki sposób, że nie musi podgrzewać płyty grzewczej, aby utrzymywać zadaną temperaturę w pomieszczeniu.
Gotowanie i pieczenie:
Strumień gorących gazów wpływa bezpośrednio pod płytę grzewczą i ogrzewa piekarnik. Gotowanie i pieczenie wygląda tak samo, jak w przypadku każdej innej kuchni z piekarnikiem. Jedyna różnica polega na tym, że płyta grzewcza nie jest podgrzewana bezpośrednio, lecz za pośrednictwem gorących gazów.
Ogrzewanie:
Gorące gazy z komory spalania wpływają bezpośrednio do dużego wymiennika ciepła, który nie ma połączenia z płytą grzewczą. Uzyskiwana moc grzewcza służy do podgrzewania wody, która zasila domowe centralne.
źródło i zdjęcie: Brunner
Gotowanie, pieczenie, smażenie z firmą Brunner
Gotowanie, pieczenie, smażenie — to zaledwie kilka spośród zalet pieca kuchennego firmy Brunner.

Brunner
Wkłady do pieców kaflowych, wkłady kominkowe i piece wolno stojące
Przejdź do:
Dystrybutorzy
PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie
Pozostałe publikacje Brunner
Może Cię zainteresować
Wrzosy będą kwitły całą jesień. Tylko jeśli unikniesz tych błędów!
Sam alarm nie wystarczy! Antywłamaniowe okna i drzwi robią różnicę
Każdy chce je mieć. Duże okna - luksus, który zmienia domy jednorodzinne
Obawy były na wyrost. 8 na 10 Polaków chwali pompy ciepła
Boazeria na ścianie - relikt PRL czy hit 2025? Tak dziś wygląda!
Spiek kwarcowy w kuchni. Blat, którego nie da się zarysować!