Oprócz tego może on wspomagać centralne ogrzewanie poprzez konwekcję lub za pośrednictwem przylegającego do pieca wymiennika ciepła. Kocioł grzewczy jest skonstruowany w taki sposób, że nie musi podgrzewać płyty grzewczej, aby utrzymywać zadaną temperaturę w pomieszczeniu.
Gotowanie i pieczenie:
Strumień gorących gazów wpływa bezpośrednio pod płytę grzewczą i ogrzewa piekarnik. Gotowanie i pieczenie wygląda tak samo, jak w przypadku każdej innej kuchni z piekarnikiem. Jedyna różnica polega na tym, że płyta grzewcza nie jest podgrzewana bezpośrednio, lecz za pośrednictwem gorących gazów.
Ogrzewanie:
Gorące gazy z komory spalania wpływają bezpośrednio do dużego wymiennika ciepła, który nie ma połączenia z płytą grzewczą. Uzyskiwana moc grzewcza służy do podgrzewania wody, która zasila domowe centralne.
źródło i zdjęcie: Brunner
Gotowanie, pieczenie, smażenie z firmą Brunner
Gotowanie, pieczenie, smażenie — to zaledwie kilka spośród zalet pieca kuchennego firmy Brunner.

Brunner
Wkłady do pieców kaflowych, wkłady kominkowe i piece wolno stojące
Przejdź do:
Dystrybutorzy
PokażUkryj szczegółowe informacje o firmie
Pozostałe publikacje Brunner
Może Cię zainteresować
Kto dostanie 1800 zł netto? Nowe świadczenie mieszkaniowe dla funkcjonariuszy
Orynnowanie dachu. Rura spustowa na środku czy w narożniku - co odprowadzi dwa razy więcej wody?
Polska wyprzedza Chiny w eksporcie okien. U nas rządzą PVC i 3 szyby
Niższe rachunki za ogrzewanie - jakie materiały na ściany wybrać? Przegląd budowlany
Ocieplenie poddasza pianką PUR w 1-2 dni - czy lepsze od wełny mineralnej?
Moc grzejnika a temperatura wody - ten jeden błąd wychładza dom