Sardynki marynowane w soli na święta poleca Broil King
Kulinarne zalety sardynek można wymieniać godzinami. Warto przekonać się, że kryją w sobie wyjątkowy smak, który łatwo odkryć.
Składniki:
- 10 sardynek
- 1 kg soli morskiej
- 1 cytryna
Danie dla: 2 osób
Czas przygotowania: 10 minut
Trudność: Łatwe
Ważne informacje:
Złoty kolor podczas grillowania to znak, że sardynki są już idealne do podania.
Etapy przygotowania
Krok 1
Myjemy sardynki, a następnie osuszamy je papierowym ręcznikiem. Tacę posypujemy solą i układamy na niej sardynki, następnie posypujemy je solą także z góry. Odstawiamy na...
Krok 2
Na patyczki do szaszłyków nabijamy sardynki od strony głowy i ogona.
Krok 3
Grillujemy około 10 - 15 minut. Serwujemy z cytryną.
Zobacz więcej na stronie firmy - link tutaj.
źródło i zdjęcie: AGRIMPEX