60 lat produkcji robotów kuchennych Kenwood Chef – tradycja w rytmie innowacji

W tym roku marka Kenwood obchodzi 60-tą rocznicę wprowadzenia na rynek wielozadaniowych robotów kuchennych linii Kenwood Chef. W 1950 r. założyciel firmy Kenneth Wood zaprojektował innowacyjny model robota kuchennego. Posiadał on aż trzy gniazda – na niskie, średnie i wysokie obroty. Dzięki temu urządzeniu można było wykonać niezliczoną ilość pysznych potraw w rekordowo krótkim czasie...

60 lat produkcji robotów kuchennych Kenwood Chef – tradycja w rytmie innowacji
Od tego czasu Kenwood niepodzielnie triumfuje w produkcji zaawansowanych technologicznie robotów kuchennych. Seria Chef dziś jest jedną z najbardziej prestiżowych linii marki Kenwood.

Rozwiązania technologiczne zastosowane w urządzeniach Kenwooda od ponad 60 lat przełamują stereotypy w myśleniu o codziennym przygotowywaniu posiłków. Kenwood od początku istnienia stawia na innowacyjność i ciągłe udoskonalanie swoich urządzeń. Od kilkudziesięciu lat marka ta specjalizuje się w produkcji sprzętów służących do przetwarzania żywności.

Urządzenia te cechuje zarówno perfekcyjne, solidne wykonanie jak i niezwykle elegancki wygląd. Dzięki temu marka Kenwood jest znana i ceniona w Europie Zachodniej, gdzie od lat zajmuje dominującą pozycję w segmencie sprzedaży wielozadaniowych robotów kuchennych.

Z urządzeń Kenwooda korzysta sam mistrz kuchni Kurt Scheller, co jest jednoznacznym uznaniem, dla jakości i funkcjonalności sprzętów kuchennych tej brytyjskiej marki.

źródło: Kenwood

Więcej