Projektanci marki tworzą nowe produkty mając na uwadze:
Technologię - poszukiwanie nowych bardziej efektywnych rozwiązań: stal szlachetna,3 warstwowa stal szlachetna, 2 warstwy miedzi, twardo anodowane aluminium
Technikę gotowania - Wok, parowar, szybkowar, naczynia z podwójnymi ściankami do gotowania metodą "kąpieli wodnej"- Bain Marie. Specjalne naczynia do gotowania na stole, wewnątrz i na zewnątrz
Funkcjonalność - produkty muszę być: wygodne w użyciu, łatwe do przechowania, łatwe do utrzymania w czystości i trwałe
Wzornictwo - produkty muszą być piękne
Seria Beka Sabrosso
Tradycyjne wzornictwo i wykonanie. Do emaliowanych odlewów żeliwnych przekonały się poprzednie pokolenia i w dalszym ciągu pozostają niezastąpione w przygotowaniu potraw na wolnym ogniu. Wykonane z najwyższej jakości żeliwa o grubości 4,5 mm.
Eleganckie nowoczesne wzornictwo to znak rozpoznawczy linii Pegasus wykonanej z najwyższej jakości szczotkowanej stali szlachetnej. Wszystkie elementy można myć w zmywarce. Wykonane z najwyższej jakości stali szlachetnej o grubości 1,2 mm.
Patelnie BEKA z powłoką ceramiczną, zupełnie naturalna bez związków chemicznych, które:
są bardziej odporne na zarysowania niż tradycyjnie stosowany teflon
odporność termiczna sięga 400 stopni Celsjusza (popularny teflon 280 stopni)
nie wydziela związków chemicznych
Szeroka gama patelni wykonana z najwyższej jakości stali szlachetnej z innowacyjną przyjazną dla środowiska powłoką ceramiczną. Bakelitowe uchwyty nie nagrzewają się. Wykonane z wysokiej jakości stali szlachetnej o grubości 0,6 mm.
żródło: BEKA